Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adatok

 Japán cím: Tokyo Mew Mew

Angol cím: Mew Mew Power 

Magyar cím: Vadmacska Kommandó

Kínai cím: Dung Ging Miu Miu

Koreai cím: Berry Berry Mew Mew

Szerb: Družina Mjau - Mjau

Spanyol cím: Mew Mew: Amiche Vincenti

Alternatív cím/ek/: Tokyo Myu Myu 

Besorolás: Anime/Manga 

Hossz: 52 rész / 26 rész

Eredeti nyelv: Japán 

Év: 2002-2003 

Korhatár: +12

Mangaka: Mia Ikumi

Producerek: Akifumi Takayanagi, Hideyuki Kachi, Ken Hagino, Masato

Műfaj: iskolai élet, kaland, mágia, shoujo, vígjáték

 

Anime: A Tokyo Mew Mew-et Mia Ikumi támogatásával Pierrot Stúdió készítette és a TV Aichin vetítették először egész Japánban. A történet 52 részből áll, és egy rész kb. félórás. Az anime kisebb -nagyobb változtatásokkal, de ugyan az, mint a manga. Az anime több művészi változáson ment keresztül, hisz az elején a rajzolás kissé régi módi és enyhén „piszkos”, a végére viszont szbbé válik viszont néhol kissé elnagyzolt. De nem csak a rajzolás változott meg, egyes szereplők jobban ki lettek dolgozva, pl. Kisshu és Zakuro stílusa is drasztikusabb lett.

 

 

A manga és az anime verzió között rengeteg különbség van, igazából ég és föld a különbség a kettő közt. Ha már az elejébe az elő 5 fejezetbe beleolvasunk /a képgalériában/ rengeteg változás figyelhető meg. Pl.: Hogy csak az egyiket és a legkisebbet említsem Ichigo nem verset mond, miután átváltozik, hanem azt, mondja, hogy „Gonosz tetteidért, bűnhődnöd kell!

 

Mew Mew Power: Amerikában a 4Kids adta le a sorozatot, Mew Mew Power címen. Cenzúrázták, kivágtak belőle, felcseréltek egy két részt, új főcímet és háttérzenéket készítettek, átnevezték a szereplőket és több szóviccet és macskás poént tettek bele. A csatorna csak az első 26 részt vette meg, így rövidítette le a sorozatott, így különböző országokban a csatornák, akik a 4Kids-től vették meg a sorozatot csak ezekhez a részekhez készítettek szinkront. Köztük Magyarország is.  

 

 

 

721276.jpeg