Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tokyo Mew Mew á la Mode

Japán cím: Tokyo Mew Mew á la Mode

Angol címe: Tokyo Mew Mew in fashion

Hossza: 2 kötet

Magyarra fordított: 1. fejezet

Kiadás dátuma: 2003

Japán kiadó: Kodansha

Amerikai kiadó: Tokyopop

Svéd kiadó: Bonnier Carlsen

Műfaj: Vígjáték, Romantikus, Fantasy, Akció, Magical-girl
 

mew_mew31.jpg

 

A történet: A manga azzal kezdődik, hogy Berry Shirayuki a főszereplő elindul új iskolájába, amit úgy választott ki, hogy ott a legszebb az egyenruha. Rengeteget utazik vonaton az iskolába majd, a nap folyamán Berry leesik a lépcsőről és egy fiú kapja el, ez a fiú nem más, mint Ryou Shirogane. Berry elnézést kér Ryou pedig átnyújt neki egy sütit, és meghívja a kávézóba Berry-nek nagyon ízlik a sütemény, szóval úgy gondolja, valóban felkeresi a cukrászdát. Boldogan falatozik az édességek közt, mikor Ryou váratlanul és véletlenül megijeszti, Berry pedig beesik a tészta készítőbe, teljesen megszégyenül, és azonnal elfut. Megy amerre csak lát, pont Kiiechiro és Ryou gépéhez rohan, ami Berry-t érzékelvén ragyogni kezd, a lányt teljesen elvakítja a fény, majd meglát két állatot. Amami-t a fekete nyulat és Andes-t a hegyi macskát. Majd látja magát átváltozva, és mint minden friss Mew ő sem érti mi történt vele. Ryou-ék elmagyarázzák neki, hogy ő is egy Mew Mew a lányoknak pedig szükségük van rá, hisz Ichigo a vezető Angliában tanul szerelmével Aoyama-val, így a Mew-ek négyen maradtak csak, Tokyo védelmére. Távollétében Berry az ideiglenes vezető. Berry is kap egy robotot R2003-at, akinek az Ucha Ryou gúnynevet adta. Az új fő gonoszok is szinte azonnal megjelennek és a „Szent Rózsa Lovagjai” néven futnak. Berry, mint a második legerősebb Mew Mew elsődleges céljává válik a Lovagoknak, így nincs más választása, mint harcolni. Berry a történet folyamán rájön, hogy Tasuku-ba szerelmes, aki gyerekkori barátja, és nyilván viszonozza az érzéseket. Ez a szerelmi szál egészen a történet végéig megmarad, sőt Tasuku is a Mew Mew Café-ban kezd dolgozni. 

Első fejezet!

tmm35.jpg

/Én ezt a lányt, sem szeretem sem a történetet, én Ichigo helyében nem szeretném azt, aki leváltott. Őszintén megvalva így is az igazi Tokyo Mew Mew az eredeti manga verziója a legjobb, de ez csak az én véleményem/

 

tumblr_m9nqbnqdc61r7w4upo1_500.jpg

 

mew.berry.full.1045428.jpg

Név: Berry Shirayuki

Mew Név: Mew Berry

Kor: 12-13 év

DNS: Fekete nyúl/Hegyi macska

Vér típus: 0

Mew Mew státusz: Ideiglenes vezető, 7. tag

 

Élete: Berry alapvetően vidám lány, mindig nevet és mosolyog. Anyukája meghalt így apja neveli, aki mindig kedves fele főz, mos a lányára. Tasuku-t mindig szívesen látja vendégül. Amikor Berry még fiatal volt a nagymamája megtanította franciául. Mikor Berry Mew Mew-é válik, nagyon megijed, nem biztos semmiben sem, de hamar magabiztossá válik és ellátja vezetői feladatait. Mikor Ichigo visszatér, hamar összebarátkoznak. Ez elején csak nyűgként tekint a Tasuku-t régi gyerekkori barátjában, aki folyton ölelgeti, majd rájön, hogy fontos számára a fiú és beismeri, hogy szereti.

 

Kinézete: Berry haja hosszú és világos szőke, szeme barna már-már vörösbe átcsapó. Nagyon hasonlít anyukájára, akinek csak egy picivel sötétebb a haja. Berry alacsony és vékony termetű. Berry Mew-ként két hosszú, krémszínű nyuszi fület kap és egy ugyan ilyen színű macska farkat, amin egy vékony vörös masni van. Ruhája Ichigo-éhoz hasonló, habcsók szoknyája mindkét oldalán egy-egy masni, cipője inkább egy zoknira hasonlít, combpántján vörös masni van, kesztyűje olyan, mint Ichigo-é, csak neki, mint a ruhája többi része krémszínű. Mew-ként, haja kissé sötétebb, szeme vörös. Hogy Berry Mew jele hol található, vagy, hogy van e neki, csak, mint Ringo-nál nem lehet tudni.

 

Ereje: Berry-nek két DNS-e van a Fekete nyúl és a Hegyi macska, fegyvere pedig egy jogar, ami nem más, mint Ucha Ryou. A kis robotja fegyverré változik és támadásra képes. Ezt a fegyvert Loveberry Rod-nak nevezik, bár néhány rajongó Raspberry Rod-ként vagy Loveberry Staff-ként emlegeti, így, így is hallani lehet róla. /Itt felmerül a kérdés, hogy neki nincs saját ereje, hogy megidézzen egy rendes fegyvert?/ Berry hatalmasokat tud ugrani, kiváló a hallása és oda van a zöldségekért. /nyilván ezek a DNS állatától örökölt képességei/ Berry támadása a "Ribbon Loveberry Check", de van egy támadása Ichigo-val is a "Ribbon Doubleberry Check".   

Érdekességek:

-         Berry egyszerre 10 süteményt képes megenni 

-         Berry franciát tanult évekig /vagy még most is tanulja/

-         Berry megjelenik a Tokyo Mew Mew manga végén, mint mellékszereplő

Berry idézetei:

-         A világ kedvéért…az erőm egészével harcolni fogok!

-         Az erőnk a legfontosabb dolog!